Verkoopproces

Bij de aankoop van een nieuwe woning komt heel wat kijken. Dat is precies waarom we alle stappen van het verkoopproces hieronder overzichtelijk voor je op een rijtje hebben gezet. Zo weet je precies wat je in de komende tijd allemaal kunt verwachten.

1

Inschrijven

Heb jij interesse in een luxe appartement of penthouse van James? Schrijf je dan snel in en volg de stappen om je eigen account aan te maken. Hierdoor word jij als eerste op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen rondom James van De Weezen. Ook ben je als eerste op de hoogte van de start van de interessefase en natuurlijk van de start verkoop. Klik hier om je in te schrijven.

2

Interessefase

In deze fase komt er meer informatie en kun jij kenbaar maken welke bouwnummers jouw favoriet zijn.

3

Start verkoop

Als de officiële verkoop van start gaat, is alle informatie over het plan digitaal beschikbaar. Via deze website vindt je dan alle tekeningen, prijzen (ook van opties) en nog meer nuttige informatie. Ook kan het zijn dat we je de gelegenheid bieden om vragen te stellen, bijvoorbeeld tijdens een infodag of (digitaal)spreekuur. Let wel: bij dit soort sessies krijg je geen informatie die niet ook al via de website wordt aangeboden. Ook maak je als bezoeker de kans op toewijzing van een woning niet groter. De sessies zijn puur bedoeld voor mensen die vragen hebben over de beschikbare informatie. Wanneer deze momenten zijn communiceren wij altijd per nieuwsbrief.

In deze derde stap kun jij je ook gaan inschrijven als gegadigde voor een woning. Dat gebeurt helemaal digitaal; je hoeft er de deur niet voor uit. Wel moet jouw inschrijving binnen een bepaalde tijd voltooid zijn (meestal twee weken), zodat we de vaart erin kunnen houden. Let op: deze inschrijving is nog steeds geheel vrijblijvend.

Bij jouw inschrijving vragen we in ieder geval de volgende gegevens:

  • NAW-gegevens; van jezelf en jouw eventuele partner
  • werksituatie; soort contract en bruto jaarlijks inkomen (maar je hoeft echt geen loonstrookje of jaaropgave te uploaden)
  • huidige woonsituatie; omvang hypotheek, geschatte verkoopwaarde huidige woning
  • spaargeld/eigen vermogen;
  • kredieten/financiële verplichtingen/lening;
  • voorkeur bouwnummer(s)

Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend om het toewijzingsproces zo goed mogelijk te stroomlijnen en te voorkomen dat mensen een woning toegewezen krijgen die ze niet kunnen financieren. Wat de privacy betreft zijn wij uiteraard gebonden aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Mocht jij je uitschrijven via jouw persoonlijke dashboard (dat kan op elk moment), dan worden jouw gegevens automatisch gewist. Daarnaast kun je ons te allen tijde verzoeken jouw gegevens direct te vernietigen.

Nadat de inschrijfperiode is verstreken, worden de diverse bouwnummers toegewezen.

Krijg je een woning toegewezen, dan gaat het om een optie die je nog twee weken bedenktijd geeft voordat je een koop-/aannemingsovereenkomst ondertekent. Krijg je niet direct een woning toegewezen, dan ben je automatisch reserve kandidaat en ontvang je bericht wanneer er alsnog een woning van jouw voorkeur beschikbaar komt.

4

Wil je weten waar je aan toe bent?

Hypotheekadvies

Natuurlijk is het fijn om te weten waar je precies aan toe bent. Heb je behoefte aan advies omtrent de financiering van jouw nieuwe woning De Weezen? Dan kun je terecht bij hypotheekadviseur Woonfabriek Zwolle.