Maak kennis met Evi

Haar schattige naam doet misschien anders vermoeden, maar met een hoogte van 30 meter is Evi op dit moment het langste lid van de familie Van de Weezen! Het 10 verdiepingen tellende gebouw herbergt 63 sociale huurappartementen en 1 commerciële ruimte. Evi ligt op de hoek van de Schuurmanstraat en de Wiecherlinkstraat en biedt haar bewoners uitzicht richting het centrum, op het Thomas à Kempis College of haar familieleden James en Philip. Er is dus altijd wat te zien en dat past perfect bij Evi. Ze houdt namelijk van mensen en past daardoor perfect in deze dynamische en veelzijdige omgeving.

Maak kennis met Charlie

Charlie van de Weezen is een bijzonder geval. Ja, zij is gewoon één gebouw, maar vanuit architectonisch oogpunt heeft ze twee gezichten. Dat maakt haar direct ook een uniek lid van de familie. Charlie is 18 meter en 6 verdiepingen hoog en herbergt 44 sociale huurappartementen. Charlie ligt middenin De Weezen en voelt zich daar helemaal thuis. Er zijn altijd mensen in de buurt om een praatje mee te maken. En heb je als bewoner toch een keer zin om alleen te zijn, dan wandel je zo naar het Wezenlandenpark, het Almelose Kanaal of de gracht.

Maak kennis met James

Van binnen zijn we allemaal een beetje jaloers op James van de Weezen; hoewel hij er goed verzorgd uitziet en zijn zaakjes prima op orde heeft, schreeuwt James dit niet van de daken. James geniet van zijn positie (letterlijk en figuurlijk) binnen de familie Van de Weezen. Hij heeft een open karakter én oog voor de wereld om hem heen. Hierbij helpt het dat de gevels (dankzij het vele glas) een open structuur hebben. Want daardoor worden de bewoners en de omgeving rondom James op een prachtige en natuurlijke wijze met elkaar verbonden. 

 

Meer over James

Maak kennis met Philip, Milan, Amelie en Olivia

Jazeker, de familie Van de Weezen telt ook een heuse vierling! En zoals dat zo vaak het geval is bij meerlingen, zijn Philip, Milan, Amelie en Olivia lekker close, ook als je kijkt naar hun locatie in De Weezen. Qua uiterlijk lijken ze op elkaar, maar ze hebben afwisselend een hoogte van 3 verdiepingen (9 meter) of 4 verdiepingen (12 meter). Gezamenlijk herbergt de vierling 23 grondgebonden koopwoningen met meerdere buitenruimtes (een voor- en achtertuin en een dakterras), eigen privéparkeerplaatsen en een collectief groen binnenhof. Die laatste plek is perfect om je groene vingers aan het werk te zetten of je medebewoners te ontmoeten!

Maak kennis met Mees

Mees is de dromer van de familie Van de Weezen. Hoe kan het ook anders met dat prachtige uitzicht op de groene binnenplaats, de hofjes of het Almelose kanaal. Mees is 15 meter en 5 verdiepingen hoog, hij herbergt 18 sociale huurwoningen én hecht veel waarde aan mens en milieu. Zo liggen er zonnepanelen op het sedumdak, waarmee hij deels zijn eigen energie opwekt. Ook biedt Mees voorzieningen waar de gierzwaluw zich kan nestelen. Maar dat is natuurlijk niet meer dan vanzelfsprekend als je zelf een vogelnaam hebt…

Aanmelden