Maak kennis met de familie

Van de Weezen

Zwolle krijgt de komende jaren 15 nieuwe, opvallende inwoners: de familie Van de Weezen! Momenteel wordt er hard gewerkt binnen de familie. Sinds het voorjaar van 2023 is Evi op hoogte, zet Charlie voet aan de grond en verschijnt James ten tonele!

Evi, Charlie, James, Philip en Amelie

Even voor de duidelijkheid: Evi, Charlie, James, Philip en Amelie zijn niet de namen van 5 willekeurige mensen. Maar van gebouwen. Samen met de 10 andere leden van de familie Van de Weezen krijgen deze gebouwen in de loop van de jaren vorm. Evi en Charlie worden nu uit de grond gestampt en ook de andere gebouwen volgen snel! Familie Van de Weezen vestigt zich in een wijk die totaal uit circa 500 sociale huurwoningen, vrije huurwoningen en koopwoningen zal bestaan. Deze woningen variëren van (starters)appartementen tot gezinswoningen en penthouses. Ondanks de diversiteit hebben Evi, Charlie, James, Philip, Amelie en de rest van de gebouwen ook een belangrijke overeenkomst: we plaatsen ze in een groen, parkachtig gebied. Waarin water een grote rol speelt en de verbinding wordt gelegd met de binnenstad van Zwolle. Wil jij de ontwikkelingen van de familie Van de Weezen in deze groen-stedelijke setting op de voet volgen?

Word lid van de familie

De ideale mix van groen, water, duurzaamheid én de stad op steenworp afstand

De familie Van de Weezen zet haar voeten in het groen. Tijdens de ontwerpfase van onze nieuwbouwplannen voor Amelie, James, Floris, Nova en de 11 andere gebouwen hebben we veel aandacht besteed aan de natuur, de biodiversiteit en duurzaamheid. De Weezen ligt pal tegen het historische centrum en aan het Almelose Kanaal. En deze locatie vormt de schakel tussen de binnenstad, park De Wezenlanden, Assendorp en Wipstrik. Vanaf de voordeur is het 650 meter lopen tot het hartje centrum van Zwolle. Kortom, De Weezen vormt de ideale mix van groen, water en duurzaamheid, met de stad op een steenworp afstand. Hier kun je straks met veel plezier wonen, werken, ontmoeten en ontspannen.

Meer over de plek

"De Weezen wordt een aantrekkelijk stukje Zwolle met een sterke eigen identiteit en een sociaal en groen karakter. Dit nieuwe woongebied is gelegen nabij het stadscentrum, aan de oevers van het Almelose Kanaal en ademt de groene sfeer van park De Wezenlanden. Er ontstaat hier een duurzame, parkachtige buurt met een rijk gelaagd landschap en met aandacht voor hoogwaardige architectuur. Het wordt een unieke sfeervolle plek in de stad met een bijzondere woonbeleving."

Dirk Peters, Barcode Architects

Circa 500 huur- en koopwoningen

Op de plek waar de familie Van de Weezen zich gaat vestigen, staan nu nog zes appartementencomplexen met 180 appartementen van Openbaar Belang. Omdat de huidige appartementen verouderd zijn, slopen en vervangen we ze door circa 500 nieuwe appartementen en grondgebonden woningen. Het gaat hierbij om ongeveer 230 sociale huurwoningen, 120 vrije sector huurwoningen en 150 koopwoningen. Daarnaast gaat De Weezen ruimte bieden aan maatschappelijke en commerciële voorzieningen, er komen twee parkeervoorzieningen én er zal veel aandacht zijn voor groen.

Lees verder

Verbinding met het water

Ja, De Weezen is goed bereikbaar. Ja, de binnenstad ligt op loopafstand. En ja, er zijn parkeervoorzieningen. Maar voor wat betreft de ligging is het omringende water toch wel het grootste pluspunt van De Weezen. Aan de ene kant ligt het Almelose Kanaal, aan de andere kant de singel die het gebied met de binnenstad verbindt. Overal langs het water is er ruimte voor ontspanning en ontmoeting. Een ruim aantal woningen biedt zicht op het water. En de doorkijk door het buurtpark geeft je als bewoner zicht op de brug over het Almelose Kanaal en de watertoren aan de overzijde.

Volg de ontwikkelingen

Wil jij de ontwikkelingen rondom de familie van de Weezen op de voet volgen? En wil je graag als eerste op de hoogte blijven van de vorderingen van Evi, Charlie, James, Philip, Amelie en de rest van de gebouwen? Meld je dan via onderstaand formulier aan, zodat we nieuwe informatie over De Weezen zo snel mogelijk jouw kant op kunnen sturen!

Op de hoogte blijven?

Ik ben geïnteresseerd in de nieuwbouw van de familie Van de Weezen en wil graag vrijblijvend op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen.